Geslo misijona

Nismo sami! – Pridi!   MISIJON 2018   

Biti kristjan v našem okolju in času ni nekaj modernega in privlačnega. O Cerkvi in kristjanih se v zadnjem obdobju govori in piše veliko več slabega kot dobrega. Marsikakšna kritika je upravičena. Vendar ni bistveno, kaj drugi mislijo o nas, ampak kaj mi mislimo o sebi in kako se zavedamo svojega dostojanstva. Kljub slabostim, napakam in grehom smo Božji otroci.

Bog nas je poklical v življenje in želi, da bi živeli v veselju, miru in zadovoljstvu. Toda marsikdaj nas navdaja žalost, strah in malodušje. Zato še bolj potrebujemo Jezusa, ki je naš ODREŠENIK.

V letu misijona iščemo »zdravila« za številne »bolezni našega časa«, med temi so npr. preveč ali premalo dela, veselja, miru, zadovoljstva, zdravja…

Z nami bodo različni »zdravniki« in »pričevalci«, ki nam bodo pomagali odkriti, da NISMO SAMI – da je vedno in povsod JEZUS – BOG – Z NAMI. Z nami so tudi MARIJA, angeli, posebej naš župnijski zavetnik nadangel MIHAEL, sozavetnika misijona sv. pater PIJ in blaženi Alojzij Grozde…

Okoli nas je veliko ljudi, ki nas lahko bogatijo, osrečujejo ali pa tudi potrebujejo.

Zbiramo se k molitvi doma, v cerkvi, na romanjih…

Beremo in poslušamo Božjo Besedo

Odkrivamo delovanje Boga v današnjem svetu in tudi v našem življenju…

Misijon so kot odprta vrata, da se nam lahko vsak pridruži. Čakamo te!  Preko misijona želimo narediti župnijo še bolj živo skupnost Jezusa Kristusa, v kateri je vsak človek povabljen in sprejet. Zato  vabimo: Pridi!