Molitev ob misijonskem zvonu

(pojdi na: Molitev za uspeh misijona)

V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha!

Bog, naš Oče, v naši župniji poteka sveti misijon. Usliši nas, ko se ponižno in zaupno obračamo k Tebi. Spregovori nam s svojo Besedo! Prenoviti želimo svoje krščanstvo, naše družine in življenje v naši župniji. Blagoslovi delo za duhovno prenovo ter nam okrepi voljo, da bomo živeli med seboj kot bratje in sestre. Razsvetljuj nas, da se bomo odprli milosti Svetega Duha. Na priprošnjo Matere Božje, svetega nadangela Mihaela – zavetnika župnije in naših krstnih zavetnikov nam daj spoznati, kdo smo in kaj resnično potrebujemo za življenje po evangeliju. Naj se po tvoji milosti vedno bolj trudimo živeti v Kristusu, da bodo ljudje v nas prepoznali tvoje otroke in bo svet veroval. Sprejmi te naše prošnje po Kristusu, našem Gospodu. Amen.
Oče naš… Zdrava Marija…

Molitev družine!

Gospod Bog, blagoslovi naš dom. Naj bo kraj tvojega miru. Naj v njem ne vlada sovraštvo, ampak ljubezen, naj v njem ne bo nesloge, temveč edinost. Namesto užaljenosti in krivice naj bo v njem odpuščanje. Zmota naj se umakne resnici, vera naj premaga dvom. V njem naj ne bo tesnobe, ampak upanje, naj ne bo teme greha, ampak luč tvoje milosti, naj ne bo žalosti, ampak veselje. Naj ne bo bolezni, temveč dušno in telesno zdravje. Tvoj blagoslov naj nas spremlja na poti v tvoj nebeški dom.
Oče naš… Zdrava Marija…

Molitev za župnijo!

Molimo za župnijo, v kateri živimo; za vse naše bližnje, da bi vsak od nas našel človeško sožitje in kraj miru.
Molimo za vse, ki živijo ob nas: za sosede in znance, za naše prijatelje in tudi za tiste, ki nam niso pri srcu, kakor tudi za tiste, ki so nam nadležni.
Molimo za varen promet v naši župniji, da bi nihče ne postavljal v nevarnost svojega življenja in življenja drugih. Gospod, varuj naše otroke pred nesrečami.
Molimo, da bi se lahko odpočili v tišini; za tiste, ki nimajo miru; za to, da bi bilo ozračje zdravo in človeško.
Molimo za tiste, ki v naši župniji delajo; za delavce po tovarnah, za umetnike in znanstvenike, za učitelje, profesorje, kmete, za socialne delavce in vse, ki se trudijo po bolnicah.
Molimo tudi za naše duhovnike; za vse tiste, ki predstavljajo Cerkev, da bi zastavili svoje sile za duhovno rast v naši župniji.
Molimo za tiste, ki iščejo stanovanje, in za tiste, ki so ga izgubili. Za tujce, da bi jih sprejeli z vso vljudnostjo. Molimo tudi za tiste, ki so bogati, da bi vedno znali odpreti svoje hiše in svoja srca vsem potrebnim in nesrečnim.
Molimo za vse tiste med nami, ki so jih prizadele bolezni, nesreče in najrazličnejše preizkušnje; za tiste, ki jih muči strah, dolgčas in obup; za tiste po zaporih, za duševno prizadete, za umirajoče in umrle.
Molimo za nas same, da bi bili naše župnije veseli. Pomagaj nam, o Bog, da drug drugega ne bomo mučili z dejanji, ki jih navdihuje sovraštvo, da ne bomo sejali razdora, temveč se bomo složno trudili za rast božjega kraljestva.
Amen.

Sveti Mihael, prosi za nas! Sv. Pater Pij, prosi za nas! Blaženi Alojzij Grozde, prosi za nas!